ceturtdiena, 2011. gada 1. septembris

Into The Wild

Stāsts par ideālistu, kurš uzdrīkstas iemiesot dzīvē savas ilgas.
šāds teksts uzdrukāts uz grāmatas "Pirmatnība" pēc kuras uzņemta filma "Into The Wild''. Filma bija brīnišķīga un ieteiktu visiem to noskatīties. Grāmatā iespējams emocijas nav aprakstītas tik spilgti, kā to vēlētos (lai gan autors tikai attāli spētu iedomāties, kādas sajūtas piedzīvoja šis jauneklis, dodoties pirmatnībā), bet vienaldzīgu šī grāmata nespēj atstāt.

"1992. gada aprīlī jauns cilvēks no pārtikušas ģimenes ar gadījuma mašīnām nokļuva Aļaskā un vienatnē devās dzīvot pirmatnībā- teritorijā, kas atrodas uz ziemeļiem no Makinlija kalna. Pēc četriem mēnešiem Ziemeļamerikas aļņu mednieki atrada viņa pussatrūdējušās mirstīgās atliekas"

"Daži bezgalīgi apbrīnoja puiša drosmi un cēlos ideālus, bet citi, zilas ugunis spļaudami, apgalvoja, ka viņš esot bijis trakgalvīgs idiots, ķertais, Narciss, kurš gājis bojā savas uzpūtības un stulbuma dēļ."
"Man šķiet, ka viņa nelaimē daļēji vainojams paradums pārāk daudz domāt. Reizēm viņš pārlieku centās izprast pasauli un izdomāt, kāpēc cilvēki tik bieži ļauni izturas cits pret citu."

Es noteikti vēlētos būt kā šis puisis, kas izvēlējās piepildīt savas ilgas. Viņš uzdrošinājās ne tikai sapņot, bet arī to piepildīt.
Lai arī viņš galu galā nespēja saglābt savu dzīvību, esmu pārliecināta, ka viņš ne brīdi nenožēloja izdarīto.

Grāmatā bija aprakstīts ne tikai Krisa Makendlesa piedzīvojumu stāsts, bet arī mazliet citu stāstu par cilvēkiem ar līdzīgiem uzskatiem. Pēc šādas grāmatas izlasīšanas tā vien gribas, kā sakravāt mugursomu, uzmest to plecos un doties kur acis rāda. Diemžēl, man šāda apņemšanās ļoti ātri beigtos. Tāpēc es dziļi apbrīnoju viņu.

Šo fotogrāfiju viņš uzņēma neilgi pirms savas nāves. Viņš saindējās no savvaļas kartupeļu sēklām. Izrādījās, ka tik lielos daudzumos, kā viņš tos ir ēdis, tie ir indīgi. Tādējādi viņš mocījās un nomira badā. Bet pat šai fotogrāfijā ar atvadu vēstuli rokās, viņš smaida.











Eddie Vedder- Hard Sun

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru